Kyyhky

Kyyhky

keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Rommelluskausi avataan joka vuosi kello kaksitoistanollanolla

Kello kaksitoista tasan se taas alkoi, sorsastus. Metsämiehiä on liikkeellä paljon ja toivottavasti myös sorsia. Hirvijärvellä alkaa rytinä, PAPAMPAM PAPAM... Olen joella, tai oikeastaan ojavarressa kyttimässä isän kanssa. Jo tulee sorsia myös tännepäin, korkealta menee.. "KVAAAK KVAAk kvaak kvaak" laittaa pilli kun sitä soitan niinkuin maailmanlopun edellä, pakko saada sorsa! Sorsat kuulevat ja alkavat kiertää. Pilli soi ankarasti ja sorsat pudottavat korkeutta joka lenkillä. Nyt ovat hollilla. Jo rytisee tääläkin. Sorsa putoaa parvesta sänkipellolle.

Pilli toimii erinomaisesti kuvien kanssa. Olen laittanut parikymmentä kuvaa hitaasti virtaavaan jokeen. Ennemmin en ole täällä sorsalla ollutkaan, mutta tiedustelujeni perusteella olen olettanut, että paikka on vähintään kohtuullinen. Sitä se tosiaan on. Jälleen sorsia paahtaa yli, mutta kaartavat takaisin pillin pettäminä. Yksi tulee suoraan kohti. PAM. ohi meni. PAM, paikkolaukaus kuitenkin suistaa sorsan pajupuskaan, josta pystykorva Töpö sen löytää. Mikään noutaja se ei ole, mutta löytää haavakon kuin myös kuolleen sorsan. Jokiranta on pahaa puskaa, joten koiran apu on usein tarpeen.

Iltalennolle velipoika Ville ja toveri Janne liittyvät mukaan sekalaiseen sorsantapposeurakuntaan. Eikä suotta, iltalento tulee olemaan ampumisen juhlaa. Varsinkin kun kaikilla muilla, paitsi isällä, on viidestilaukeava.. pumppumiehiä! Eräs parvi sukeltaa esiin hämärästä, pilli soi sorsien heittäessä lenkkiä. Vajaa kymmenkunta sorsaa tekee laskeutumista. Nokkalintu kurvaa suinpäin veteen muiden seuratessa esimerkkiä. Tai yrittäessä seurata, sillä tuli on irti! Piiput lyövät tulta. Ammun kaksi kertaa ja kaksi sorsaa putoaa, samoin käy Jannelle. Ville ei saanut osumaa ja isäntä oli unohtanut ladata.. Sitä sattuu.

Hämärässä eräs parvi yrittää hollille ja annan yhdelle laskutumisluvan sänkipellolle haulisuihkun kertomana, myös isä paikkaa huonon tilanteensa pudottamalla sorsan.Loppujen lopuksi sorsia tuli yli kymmenen reppuun, mikä on hyvin viime kausiin nähden ja sorsatilanteisiin. Oli jo lähellä, että sorsastus ei juuri kiinnostanut, mutta nyt taas huomasi mitä se on, tällä hetkellä ehdotonta parhautta. Tästä eteenpäin kausi on auki aina joulukuun loppuun saakka. Vesilinnustus on kuvia, pillitystä ja ankaraa tulitusta ja vettä, paljon vettä.. rommellusta vimpan päälle.

 Kuvat kehiin,

 Vaari asemiin,

 Töpö töpöttämään

 ja sorsaa tonttiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti