Kyyhky

Kyyhky

tiistai 9. joulukuuta 2014

Kanalintu on englanniksi chickenbird..

..ja kun teerestä on puhe, puhutaan mustasta eli blackchickenbird.. metsäkanalintu on forestchickenbird.. Hmmmm... hankalaa, jos jatkettaisiin suomeksi tätä tarinaa. Englannin lyhyt oppimäärä on hyödyksi maailmalla, mutta maailmassa jossa asun, sillä ei pärjää. Täälä linnut uskovat omaa kieltään, sekä pyssyn pamausta.

Lauma mustia kukkoja soi pellolla, pysrtöt levällään. Mahtailevat. Osa niistä syö, mutta välillä nekin innostuvat suhisemaan: "tsouiii..". Sumuinen ilma enteilee kesyä keliä. Näen kukot kuusimetsän siimeksestä. Olen yllättynyt, että tällä pellolla on teeriä. On hienoa löytää uusia pyyntipaikkoja. Kiiruhdan tuli pyrstöni alla lähemmäksi parvea. Jalka astuu toisen eteen, neliveto päälle ja lopuksi ryömien mättään takana aukean reunaan. Asetan Anshútz:in mättään päälle. Parvi on noin 150m:n päässä. Kurkistan kiikarista ja ihailen mustan linnun silhuettia. Tuen aseen mätästä vasten. Se ei saa heilua tippaakaan. Ristikko pysyy teeren sisällä. Hidas veto liipasimesta, PAM. Teeri kumartaa luodin tönäistäessä sen kumoon. Muut linnut jäävät ihmettelemään peltoon, mitä tapahtui. Kysyn kaverilta, joka on roikkunut koko ajan mukana, ammunko toisen. "Ammu vaan" kuuluu vastaus, mutta samassa teeret pomppaavat siivillen. Ilmeisesti siellä ei ollut enää turvallista olla..

Aamun jälkeen nokkamme suuntaavat kohti nuorempaa metsää. Tämä kaveri, josta aikaisemmin mainitsin on Ville, Kurikan nouseva voima. Hiivimme mäntytaimikossa ja jäämme passiin. Kaivan kauluksen alta kaulassani roikkuvan metallisen pienen esineen. Puhallan siihen "piii piyy pipipi". Vartin verran puhallan silloin tällöin, kunnes päätämme vaihtaa paikka. Siirtymä on vain 50m. Ehdin puhaltaa pari kertaa kun näyttämölle saapuu päähenkilö, kuningas, alueen mahtiherra! Se jää puskaan kovan rytinän saattelemana, eikä aikaakaan kun kuuluu vastaus "piii piii pipypy". Puhallan metalliseen pilliin vaimean vastauksen. Pyy kiertää meitä tarkistaakseen kuka hänen reviirilleen on saapunut. Kierros oli nopea ja näyttämö tyhjenee. Se lensi pois. Tuleekohan takaisin.. Hetken pillitän tyhjää Villen pitäessä haulikolla vahtia. Kiukkuinen herra pala takaisin "ettekö ole vieläkään häipyneet?" se lensi nyt piiloon puskan sisään, mutta sieltä erottuu pyyn siro hahmo. Ville nostaa haulikon. PAM! vihellykset on vihelletty, peli on poikki. Onnellinen metsämies noutaa ensimmäisen pyynsä.

Teeren ja pyyn metsästyksestä käyty koulu on minun maailmassani tarpeen. Vain metso puuttui, mutta tämä olikin kanalinnustuksen lyhyt oppimäärä. Bigblackforestchickenbird eli metso jäi odotuttamaan itseään, mutta syksy on vasta nuori. Ehkä näemme myöhemmin. See you later!

 Luodin töytäisemä

Villen ensimmäinen pyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti