Kyyhky

Kyyhky

sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Aakeeta laakeeta

Pohojammaalla kaikki on suurta, niin miehet ku eläimekki. Molimma Juhon kans toristamas suurta tapahtumaa: mettästysretkeä aakeilla laakeella Pohojammaan syrämmes, pelloolla.

Peltometsästykses harvoin joutuu ampumaan puitten välistä hätiköityjä heittolaukauksia, ihmeen hyvin kyllä eläimet osaavat paetessaan käyttää suojanaan sitä yhtä pajupuskaakin, joka on yksin pellolla. Sillä kertaa tosin fasaanilta pettää hermot ja se turvautuu siipiinsä. Remari on jo poskella ja haulit karkaavat piipusta. Höyhenet pölähtävät ja fasaani putoaa myttynä hankeen. Hymy hiipii suupielille. Taivas on heittänyt lumen jo maahan ja talvi on tullut. Maassa näkyy fasaanien jälkiä ja joku rusakkokin on tässä pomppinut. Juho kävelee vastaan, hänenkin edestä karkaa fasaaneita. Juho tiputtaa yhden kukon pellolle.

Matka jatkuu kohti metsäpuskaa. Teemee vuorotyötä: toinen ajaa, toinen passittaa. Tällä kertaa ajomiestä lykästää. Metsäpuskasta kuluu PAMPAM ja Juho kantaa rusakkoa mukanaan tullessaan passiin. Yritti kuulemma pakoon väärään suuntaan, onneksi päätyi eräksi. Monen muun metsäsaarekkeen jälkeen, matka jatkuu ojia kierrellen. Juho sanoo, että "tuossa ojassa makaa varmana pupeli". Eikä hän siinä väärässä ole. Rusakko karkaa, niin kuin jo ennemmin mainitsin puskan suojassa. Tulitan puskan läpi, lopulta myös aukealle pellolle. Rusakon meno hyytyy ja toinen russo on repussa.

 Kuus komiaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti