Kyyhky

Kyyhky

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Varaslähtö ja pauke

Kello soi keskellä yötä. Vihdoinkin piinaava odotus on ohi ja varisjahti alkaa! Normaalisti uusi kausi alkaa 1.8., mutta nyt on 16.7. Poikkeuslupa on astunut voimaan ja puhumme varaslähdöstä kauteen. Olen intoa täynnä.

Saavumme Jannen kanssa pellon reunaan. Huuhkajan asetamme pienen ojarisun nokkaan ja pyöriväsiipisen variskaaveen nostamme ongenvavan päässä korkeuksiin. Itse menemme pellonreunusmetsään piiloon. Aluksi, aivan aluksi, juomme aamukahvit. Höyry nousee kupista, samoin nousee hento usva pellon pinnalta.. Nautimme täysin siemauksin. Kahvi maistuu suussa ja aistit ottavat vastaan luonnon tuomia ääniä. Äänistä puheen ollen, takaa kuului vaimea kraks.. Käännän päätä ja siellä on kettu! Se ei kauaa epäröi, tiesi, että nyt ovat suuremmat pedot liikenteessä, minä ja Janne.

Aamukaste verhoaa ympäristöä, aurinko nousee. Katsomme Janne kanssa toisia ja nyökkäämme, nyt se alkaa! Aloitamme hervottoman pillityksen, varispilli huutaa rumia sanoja. Samassa parinsadan metrin päästä keskellä peltoa olevasta saarekkeesta, nousee viisi varista siivilleen. Kraakunnan saattelemana tulevat kohti. Nyt se alkaa. Piiput sylkevät tulta. Pauke on hirmuinen ja yksi varis syöksyy rentona tonttiin. WUHUU!! Riemunkiljahdukset raikuvat aamussa. Vihdoin saamme nousta keskellä yötä metsälle! Odota vain syksy, täältä tullaan ja pauke tulee mukanani.

Välillä kuvastukseen vaaditaan varismagneettia

 Piilossa varisten katseilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti