Kyyhky

Kyyhky

sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Syksy on tullut jäädäkseen

Se on vihdoin täällä, haistan sen, tunnen sen. Se saa ihon kihelmöimään jännityksestä, yöt unettomiksi.. kyllä se on täällä, tervetuloa syksy! Herään ladosta. Pihalla on pimeää. Ladossa on muitakin; Ville ja Janne vakiintuneeseen tapaan, mutta myös Joonas on tullut vieraaksi jahtiin. Tänään on käsillä hieno hetki, kyyhkymettä, tuo jahtikauden ja minkä parhaimman, syksyn avaaja.

Aamu valkenee. Ensimmäinen saalis lehahtaa ladon katolle, varis. Hirveän härdellin saattelemana porukka saa panokset piippuun ja ulos ladosta. Tuli on vapaa. Varis suistuu kenttään.

Hankkiudumme passeihin. Istun ladon reunustalla kun lento alkaa. Eräs kyyhky lentää kohti, pummaan sen, harmittaa vietävästi. Joonaksella tuntuu olevan tatsi päällä ja kyyhkyjä putoilee tuon tuosta. Hetken lentoa seurattuamme, päätämme siirtyä jokirantaan lentoreiteille. Kuvat toimivat hyvin ja kyyhkyparvet heittävät rinkiä ja pudottavat korkeutta. Osa kuvista on langoilla, osa maassa ja löytyypä meiltä kyyhkymegneetti ja pari ropellisiipistä kaavettakin, kuvastusta vimpan päälle.

Jo lentää kyyhkynen kohti, vastapalloon ammuttu laukaus suistaa kyyhkyn peltoon. Riemun tunne valtaa mielen. Kausi on pyöräytetty käyntiin. Samassa tatsi löytyy jälleen. Kyyhkyjä alkaa putoilla tasaiseen tahtiin. Katson saaliskasaa vieressäni, huokaan. Vihdoin syksy on täällä, onneksi kausi on vasta alannut.

Kuvia langoilla, kyyhkymagneetti, röllipuvut ja kaikki..

..miehet näyttää horsmapuskilta..

 ..niin alkaa sitä raatoa tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti